Preaload Image
Back

посластичар

трогодишње образовање

Током школовања ученици се обучавају за за припрему, израду, декорисање и сервирање топлих, хладних и сувих посластица.

У оквиру наставног плана и програма мање су заступљени општеобразовни, а већим делом стручни предмети. Вежбе, практична настава и блок настава реализују се у посластичарницама, ресторанима, хотелима, као и другим објектима највише категорије са којима Школа има пословну сарадњу.

 

 

 

Средња школа УТЕ је једина средња стручна школа у Србији која је увела могућност својим ученицима да похађају додатне часове практичне наставе и у потпуности савладају сва потребна знања, вештине, рутину, самопоуздање као и потпуну припремљеност за самостални рад по завршетку школовања.

Ученици наше школе учествују на најбитнијим манифестацијама, конгресима, званичним скуповима и свечаним пријемима везаним за посластичарство, гастрономију и хотелијерство на територији Града Београда, као и на представљању школе. Школа редовно организује и стручне посете објектима који су од значаја за кулинарску струку.

 

 

Средња школа УТЕ са поносом подстиче и омогућава ученицима да се на најбољи начин и уз веома искусне и признате наставнике и менторе, као и одличне услове припремају за стручна такмичења из посластичарства. Наши ученици имају прилику да учествују на различитим републичким и међународним такмичењима. Такво искуство оставља неизбрисив траг у њиховој даљој професионалној каријери као и веома лепе успомене.

Захваљујући успешној сарадњи између Школе и великог броја националних и међународних организација, најбољи ученици Средње школе УТЕ имају јединствену прилику да се за време школовања опробају на великом броју најпознатијих Европских такмичења.

Наставни план и програм

за образовни профил ПОСЛАСТИЧАР

 

 

 

По завршетку школовања ученици полажу завршни испит и добијају уверење 3. степена са којим могу уписати високе струковне школе. Ученици са уверењем 3. степена могу засновати радни однос у посластичарским и другим угоститељским објектима у земљи или иностранству, а могу се уписати и на доквалификацију за 4. степен.