Preaload Image
Back

угоститељски техничар

четворогодишње образовање

Током школовања ученици стичу знања и вештине неопходне за рад у различитим врстама угоститељских објеката; упознају се и савладавају процедуре свих нивоа услуга и обучавају се за рад у свим пиликама за које услуживање може бити намењено.

Угоститељски техничари се за разлику од конобара оспособљавају и за припрему различитих врста напитака и јела пред гостом (прављење коктела, фламбирање, завршне радње у припреми татар бифтека, итд.)

 

 

 

 

Средња школа УТЕ је једина средња стручна школа у Србији која је увела могућност својим ученицима да похађају додатне часове практичне наставе и у потпуности савладају сва потребна знања, вештине, рутину, самопоуздање као и потпуну припремљеност за самостални рад по завршетку школовања.

Ученици наше школе учествују на најбитнијим манифестацијама, конгресима, званичним скуповима и свечаним пријемима везаним за угоститељство и хотелијерство на територији Града Београда, као и на представљању школе. Школа редовно организује и стручне посете објектима који су од значаја за угоститељство, хотелијерство и гастрономију.

 

Средња школа УТЕ са поносом подстиче и омогућава ученицима да се на најбољи начин и уз веома искусне и признате наставнике и менторе, као и одличне услове припремају за стручна такмичења из услуживања. Наши ученици имају прилику да учествују на различитим републичким и међународним такмичењима. Такво искуство оставља неизбрисив траг у њиховој даљој професионалној каријери као и веома лепе успомене.

Захваљујући успешној сарадњи између Школе и великог броја националних и међународних организација, најбољи ученици Средње школе УТЕ имају јединствену прилику да се за време школовања опробају на великом броју најпознатијих Европских такмичења.

Наставни план и програм

за образовни профил УГОСТИТЕЉСКИ ТЕХНИЧАР

 

Ученици, током школовања изучавају општеобразовне и стручне наставне предмете, имају вежбе и праксу у хотелима и ресторанима највише категорије са којима школа има пословну сарадњу. У току процеса наставе из основног предмета – услуживање са практичном наставом, Школа редовно организује гостујућа предавања најпознатијих стручњака из области услуживања и угоститељства као и стручне посете објектима које су од значаја за угоститељство.

По завршетку школовања ученици полажу матурски испит и добијају диплому 4. степена са којом могу уписати високе школе или факултете у земљи или иностранству. Ученици наше школе са дипломом 4. степена такође су квалификовани да се по добијању дипломе запосле у угоститељским и хотелијерским објектима у земљи и иностранству.