угоститељски техничар
четворогодишње образовање
Током школовања ученици стичу знања и вештине неопходне за рад у различитим врстама угоститељских објеката; упознају се и савладавају процедуре свих нивоа услуга и обучавају се за рад у свим пиликама за које услуживање може бити намењено.
Угоститељски техничари се за разлику од конобара оспособљавају и за припрему различитих врста напитака и јела пред гостом (прављење коктела, фламбирање, завршне радње у припреми татар бифтека, итд.)
Средња школа УТЕ је једина средња стручна школа у Србији која је увела могућност својим ученицима да похађају додатне часове практичне наставе и у потпуности савладају сва потребна знања, вештине, рутину, самопоуздање као и потпуну припремљеност за самостални рад по завршетку школовања.
Ученици наше школе учествују на најбитнијим манифестацијама, конгресима, званичним скуповима и свечаним пријемима везаним за угоститељство и хотелијерство на територији Града Београда, као и на представљању школе. Школа редовно организује и стручне посете објектима који су од значаја за угоститељство, хотелијерство и гастрономију.
Средња школа УТЕ са поносом подстиче и омогућава ученицима да се на најбољи начин и уз веома искусне и признате наставнике и менторе, као и одличне услове припремају за стручна такмичења из услуживања. Наши ученици имају прилику да учествују на различитим републичким и међународним такмичењима. Такво искуство оставља неизбрисив траг у њиховој даљој професионалној каријери као и веома лепе успомене.
Захваљујући успешној сарадњи између Школе и великог броја националних и међународних организација, најбољи ученици Средње школе УТЕ имају јединствену прилику да се за време школовања опробају на великом броју најпознатијих Европских такмичења.
Наставни план и програм
за образовни профил УГОСТИТЕЉСКИ ТЕХНИЧАР